Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 10 maja 2010

Tarta z warzywami

Przepis na tartę  na cieście francuskim z warzywami
Składniki :
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  •  opakowanie warzyw mrożonych  na patelnię
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 pierś z kurczaka
  • przyprawy, sól, pieprz
  • ser żółty


Rozmrożone ciasto rozłożyć z papierem na blasze do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni C. Ciasto ukształtować tak, by na brzegach utworzył się kołnierz. Piec około 20 minut, aż się lekko ozłoci. Wyjąć z piekarnika, posmarować ketchupem wymieszanym z ziołami prowansalskimi,  i wyłożyć rozdrobnione warzywa, kurczaka ( wcześniej przyprawić i podsmażyć na patelni). Posypać solą i pieprzem. Posypać serem. Piec około 15 minut. Podawać na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz